מהי פסיכותרפיה טרנספרסונלית

והאם היא בשבילך?

המטרה הראשית של הגישה הטרנספרסונלית הינה לעזור לך להרגיש טוב יותר עם עצמך ועם חייך.  

הפסיכותרפיה טרנספרסונלית שונה משיטות אחרות של טיפול בשיחות מכיוון שהיא מוסיפה היבט רוחני לחקירת העצמי שלך. הגישה משלבת שחרור אנרגיה של זכרונות מעכבים גם מהגוף. 

בגישה זו עוזרים למשתתף להגיע למצב של הזדהות עם השלם (גוף,נפש ורוח) המעניקה לו חוויה של גישה לעבר תודעה רחבה יותר כפי שלא הכיר מעולם. החוויה לגישה לתודעה רחבה יותר מאפשרת זרימה פנימה של אנרגיות אליהן לא היתה לו גישה קודם לכן. 

האדם המואר באמת, לפי הפסיכולוגיה הטרנספרסונלית הוא זה שחיי עם גישה לאור הפנימי ומרגיש מאושר כי הוא יודע לאשר את עצמו ביומיום.

למה צריך התפתחות רוחנית?

בתהליך שפותח שער להתפתחות רוחנית, קודם כל מתחיל להתרחש תהליך של “הזזת גבול”. החיים מביאים גם משברים ואתגרים תמידיים, שכן כל גבול מולם הוא מוקד לויכוח פנימי שמייצר דואליות בין “הפחד לאמונה”, בין ל”אני ומה ש”לא אני”. 

הזזת הגבול, כרוכה לרוב באי נוחות פסיכולוגית. היעד הוא לעבר חווית האחדות, בה נמתח האגו עד הקצה, ומזהה כל דבר שקיים כחלק מהעצמי החדש.  

זהו המעבר מעבר לראיית עולם של הפכים ודואליות. האדם המואר מבין שכל העולם הוא מארג אחד, שהחיים והמשברים הם שיעור אחד גדול של כוח עליון שמחכה שנהיה מוכנים למה שקבל את הפוטנציאל שלנו בכל עוצמתו. 

הקושי העיקרי בהתפתחות אל מעבר לאגו, או בהרחבת הגבולות של האגו, היא שלצד הידיעה שיש משהו גדול מאיתנו, אליו אנו שואפים להתחבר, מתעורר גם פחד בסיסי של האגו מלאבד את זהותו בתהליך האיחוד. הפחד הזה מייצר מאבק פנימי תמידי בין התרחקות מתודעת האחדות והתקרבות אליה.

שמסכימים להתפתח רוחנית יש גישה והתרחשות של ריפוי עמוק לחלקים שחווים תחושה של תקיעות, תחושת חוסר מוצא, הליכה לאיבוד, הרגשה ששום דבר אינו נכון,  בדידות, חוסר ביטחון , חוסר הצלחה, מחשבות טורדניות, חסך באהבה, אי יכולת קבלת החלטות

שינוי בתחושה רק כאשר תבוא כניעה של האגו וההתנגדות לחיבור לשלם תיפסק.  אז ההפרדה מן העולם תעלם, המודעות תתרחב לכל עבר וכוון, וההארה תבוא.

מאיפה הגיע הכוח הרביעי בפסיכולוגיה -

בסוף שנות השישים התפתח בארצות הברית זרם חדש בעולם הטיפול – טרנספרסונלית – המשלבת פסיכולוגיה עם רוחניות. משמעות המושג טרנס-פרסונלי, הוא “מעבר לאישי”. תחום זה של הפסיכולוגיה חוקר את התפתחות האדם מעבר לרמת האגו. הפסיכולוגיה הקונבנציונלית חוקרת את האדם כאינדיבידואל, ומגדירה את גבולות העצמי באופן חד. כל מצב שבו תפיסת הגבולות הללו מתערערת נחשב למצב פתולוגי. הפסיכולוגיה הרוחנית, לעומתה, רואה את גבולות העצמי כמשהו גמיש יותר ואת ההתרחבות של האגו כמצב טבעי ואפילו רצוי, בשל הפוטנציאל שיש בכך ללמידה והתפתחות. מסיבה זו, חוקרים של הגישה הטרנס-פרסונלית מציבים במוקד המחקר שלהם את החוויות הרוחניות ומצבי התודעה החלופיים. פסיכולוגיה טרנספרסונלית נשענת במידה רבה על פילוסופיות מזרחיות, והפכה את המדיטציה לכלי טיפולי ראשון במעלה. קרל גוסטב יונג נחשב כפסיכולוג הטרנספרסונלי הראשון. בין התיאורטיקנים הנוספים של זרם זה נמנים אברהם מסלאו, סטניסלב גרוף, וויקטור פרנקל. כולם הושפעו מההתעוררות הרוחנית במערב בהשראת תורות המזרח, ושילבו בתאוריות שלהם עקרונות מן הבודהיזם, ההינדואיזם והטאואיזם. מקור השראה נוסף עבורם היה שינויין של פרדיגמות מדעיות, כגון תורת הקוונטים, שסללו את הדרך לראייה חדשה של היקום ומקומו של האדם בתוכו. 

קבעו איתי פגישת התאמה: